Отборът на Олимпик Лион записа втора поредна победа във френското първенство, след като победи като гост с 3:0 Анже в среща от 25-ия кръг.

Изходът на двубоя беше почти решен до 16-ата минута. Домакините получиха ранен гол, още в 13-ата минута, а секундни по-късно останаха и с човек по-малко.

Кристоф Жале успя да открие резултата за 1:0, а само 120 секунди по-късно Тома Мангани влезе изключително грубо в краката на свой съперник, с което на момента заслужи да види червения картон.

Малко след подновяването на играта след почивката, гостите успяха да затвърдят преимуществото си. Кристоф Жале този път влезе в ролята на асистент, намери Рашид Гезал, който вкара за 2:0.

Въпреки тежкото си положение, Анже също имаше своите шансове, в 52-ата минута Кеткеофомфон завъртя топката на близката греда, получи се разбъркване в наказателното поле, но това не доведе до гол.

Класическият резултат беше оформен в 81-ата минута. След атака отдясно, топката беше върната към Корентин Толисо на границата на наказателното поле, а той с точен удар стреля за 3:0.

След поражението Анже остава на позиция (четвърто място) пред своя съперник Олимпик Лион с точка повече – 37.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS