Един от героите на Уелс на Европейското първенство се нарича Хал Робсън-Кану. Нападателят реализира едно от най-красивите попадения на шампионата, като благодарение на него беше направен обратът в мача с Белгия на четвъртфиналите. 

А всъщност той дори можеше да не играе за "драконите", ако не беше един майтап преди години в столовата на тогавашния му клуб Рединг. Тогавашният селекционер на британците Брайън Флин разказа случката. 

"През 2010 г. се намирах в столовата на Рединг и си говорех със Саймън Чърч за националния отбор на Уелс. Тогава влезе мениджърът на отбора и си направи майтап с Хал. Той беше на другия край на столовата и тогава нарочно наставникът започна да ми говори на висок глас: "Защо не вземеш Хал в тима си, той ходи да почива в Уелс"."

"И двамата се засмяхме и след като свърши разговорът ми със Саймън Чърч, отидох да се извиня на Робсън-Кану за тази безобидна шегичка. Той ми отговори, че е наясно за подобни гъбаркания на гърба му. Аз поисках от него да ми разкаже как протича отпуската му в Уелс, просто ми стана интересно."

"Той ми обясни как цялото семейство се събирало и отивало в едно от градчетата на крайбрежието, за да вземат баба му. Попитах го отдавна ли тя живее там, а той ми каза, че е родена на мястото. Тогава разбрах, че мога да го ползвам в националния отбор и скоро след това му пратих повиквателна. Така почна всичко", сподели Брайън Флин. 

Иначе Хал Робсън-Кану има мачове за юношеските формации на Англия, но заради факта, че баба му е родена в Уелс, той има правото сам да избере кой национален отбор да представлява. И изборът му се спря на "драконите", а по всичко личи, че това е правилното решение за него.