Селекционерът на Италия Антонио Конте определени като успешен експериментът си с формация 4-2-4 при успеха над Норвегия с 2:1 в Рим.

Победата дойде доста драматично, като „скуадра адзура“ дълго време изоставаше в резултата след попадението на Александър Тетей през първата част. С голове на Алесандро Флоренци и Грациано Пеле в заключителните 20 минути лидерът в група H успя да запише 7-ата си победа в цикъла.

„Трябва да аплодираме нашият противник, защото Норвегия е силен отбор и съжалявам, че ще трябва да играят в баражите. Тове е футболът“, каза Конте. Норвегия се нуждаше само от победа, за да запази второто място, което сега отиде в ръцете на Хърватия.

„Играхме по начина, по който трябваше да играем – опитахме се да покажем постоянство. Не заслужавахме да изоставаме в резултата. Това е правилният път и искам да виждам тази интензивност и отдаденост. Можем да печелим или губим, но важното е да запазим това поведение.“

„Планът ми през цялото време бе да играем в 4-2-4. Нега не забравяме, че преди три дни играхме друг мач, а имах само три крила и хвърлихме доста сили в Баку. Тази универсалност трябва да бъде една от най-силните ни страни“, добави Конте.