Отборът на Италия финишира на първото място в квалификационна група Н за Евро 2016. След пълен обрат срещу Норвегия момчетата на Антонио Конте събраха актив от 24 точки и останаха на 1-о място. Норвегия завърши на 3-о място с 19 точки и ще играе бараж. До този развой се стигна, след като Хърватия се наложи с 1:0 над Малта и финишира 2-и с 20 пункта.

Срещата беше интересна с много положения. Италия доминираше, но противно на това Норвегия поведе още в 23-ата минута. След едно центриране от ляво, в наказателното поле на „адзурите“ настъпи разбъркване, топката бе изчистена напред, попадна в Александър Тетей, който с мощен удар разстреля Джанлуиджи Буфон за 1:0.

След инкасираното попадение италианците тръгнаха настъпателно в атака, а до края на първото полувреме, възпитанците на Антонио Конте създадоха куп положения. Грациано Пеле имаше великолепен шанс в 35-ата минута, но късметът не го покри. Само две минути по-късно Роберто Сориано се възползва и пое една рикоширала топка, като отправи удар, но резултатът остана непроменен и при тази ситуация. В 45-ата минута Грациано Пеле отново бе в центъра на събитията, но стражът на Норвегия отрази. В минутата добавено време на първите 45 минути Алесандро Форенци завърши чудесен индивидуален рейд с мощен удар от около 22 метра, но топката мина в страни от левия стълб.

След почивката темпото спадна, сравнено с първата част, а Едер имаше възможност в 62-ата минута.

В 73-ата минута „скуадра адзура“ стигна до равенството. Грешка в отбраната на Норвегия позволи Алесандро Флоренци да се разпише за 1:1.

В 80-ата минута, Кандрева вкара за Италия, но попадението не бе зачетено поради засада. Само две минути по-късно обаче „адзурите“ стигнаха до пълен обрат. Грациано Пеле получи чудесен пас от Флоренци и се разписа за 2:1, оформяйки и крайния резултат.

Класиране в Група Н:

1. Италия 10 мача 24 точки

2. Хърватия 10 мача 20 точки

3. Норвегия 10 мача 19 точки

4. България 10 мача 11 точки

5. Азербайджан 10 мача 6 точки

6. Малта 10 мача 2 точки