Изключителни мерки за сигурност предприемат домакините на предстоящата европейска квалификация между Албания и Сърбия. Мачът е от 21.45 часа и можете да го гледате в Gong Play и по Nova Sport. Часове преди двубоя хеликоптери обикаляха над стадиона в Елбасан, където ще се играе мачът.

Иначе сръбските национали се разходиха по улиците на Тирана в близост до хотел "Шератон" при максимална полицейска охрана, след като отборът им бе замерян с камъни снощи, съобщи Танюг. 

Част от албанската столица, където се намира хотелът, е напълно блокирана и охранявана от мощни полицейски сили. Освен албанските полицаи сръбските футболисти са охранявани и от сръбски полицаи.

Комисарят по сигурността на Сръбския футболен съюз Миливой Мирков не изключва възможността мачът да не бъде игран, ако бъде застрашена сигурността на сръбския национален отбор.

Албанският премиер Еди Рама се извини по-рано днес пред група сръбски студенти и сръбския министър на образованието Сърджан Вербич, които ще присъстват довечера на квалификационния мач за европейското първенство по футбол между отборите на Албания и Сърбия в Елбасан, за нападението с камъни срещу автобуса на сръбските футболисти, съобщи Танюг, позовавайки се на албански медии. 

"Известно ви е, че на мачове и съседите се опитват да си извадят очите едни на други, но важно е да победи Албания, министър Вербич ще каже да победи Сърбия, но най-важното е да победи приличието", каза Рама.

Изразявайки съжаление за това, че по думите му едно 14-15-годишно момче е замервало снощи с камъни автобуса на сръбския отбор, Рама каза, че това показва колко още трябва да се направи, като се има предвид, че "старото поколение носи в себе си омраза към промените и поставя мечтите на новия свят в опасност от национализма и духа на омразата". 

Студентите, които са на посещение в Албания, ще присъстват на мача в Елбасан, където ще бъдат настанени в албански семейства. /БТА