Албанецът, заради когото се разрази истински дипломатически скандал на мача в Белград миналата година, беше арестуван в навечерието на ответния двубой в Елбасани. При това, той е бил задържан с две картечници и амуниции за тях. 

33-годишният Исмаил Моринай е имал в себе си и 36 билета за двубоя, които по всяка вероятност са фалшиви. Така се очертава да прекара известно време зад решетките, при това не само заради двубоя. 

Въпросният албанец сам се похвали пред медиите в родината си за начина, по който е навигирал дрона по време на мача Сърбия - Албания миналата година. Той е бил извън стадиона и впоследствие се измъкнал с кола, паркирана наблизо. 

Въпросният дрон беше окичен с флага на Албания, а играч на Сърбия успя да го свали и да го махне. Впоследствие се разразиха грозни сцени, които доведоха до наказания и за двете страни, а впоследствие бяха отменени за албанците. 

Затова се очаква високо рискова среща сега в Елбасани и местната полиция е мобилизирана изцяло, за да предотврати инцидентите. Близо 2000 служители на реда ще са на пост около стадиона, а целият ресурс е вдигнат на крак да охранява из града. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.