Историческият мач, с който Албания се класира за първи път в историята си на голям футболен форум, може да се окаже доста мръсен. Според албанското издание opozita.com, което е цитирано от редица балкански медии, местната федерация е платила 2 млн. евро, за да подсигури успеха. 

Парите са били разпределени между четирима играчи. Вратарят и трима от защитниците на арменците са получили по 500 хил. евро, твърди изданието, и се позовава на източници от букмейкърските среди. 

Самите къщи, предимно в Азия, първо драстично намалиха коефициентите за победа на Албания, а впоследствие дори спряха да приемат залози за този сблъсък. В крайна сметка балканците спечелиха с 3:0 и си осигуриха директна квота за Евро 2016. 

Въпреки тези слухове, албанските футболисти бяха посрещнати като герои в родината си. Да ги посрещне лично на летището дойде премиерът Еди Рама, а после ги прие и в кабинета си. Президентът Буяр Нишани също ги прие в офиса си, а после ги удостои с още по-голяма чест. 

Той им връчи най-високото гражданско отличие в страната за специални заслуги и те се превърнаха първите спортисти от отборна надпревара, удостоени с него. Празненствата в столицата Тирана и другите градове не спряха до рано тази сутрин.