Българският нападател на ПАОК Димитър Бербатов бе титуляр за отбора си в големия сблъсък от 21-ия кръг на гръцкото първенство срещу лидера Олимпиакос. Въпреки присъствието на българина обаче неговият тим остъпи срещу участника в Шампионската лига с минималното 0:1.

Въпреки постоянните информации за конфликт между благоевградчанина и наставника Игор Тудор, хърватският специалист заложи на него в стартовия състав. Бербо бе нагърбен с функциите на втори нападател, като играеше зад гърба на Атанасиадис.

Много рано обаче ПАОК се оказа с пасив в резултата, който така и не можа да навакса. В 8-ата минута норвежкият национал Омар Елабделауи откри резултата и вдигна във възторг феновете по трибуните.

Това позволи на Олимпиакос да ръководи доста по-спокойно срещата. „Червено-белите“ имаха тотално надмощие, което дори червените картони през втората част не успяха да разклатят.

Първо ПАОК остана с числено намален състав, след като Йоргос Цавелас си изкара втори жълт картон в 66-ата минута. Само четири минути след него обаче същото упражнение повтори и Зджелар от Олимпиакос и така двата тима довършиха мача с по 10 души.

С 34 точки ПАОК остава 4-и във временното класиране, докато Олимпиакос е далеч напред с 61 пункта.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS