Жозе Моуриньо отвърна на думите на Луис Суарес в новата му автобиография за тактиката на португалския мениджър в двубоя с Ливърпул от миналия сезон. Моуриньо коментира, че той никога не би „написал книга, за да разправя глупости“, да критикува хората и да говори негативни неща.

На страниците на „Отвъд границата“ уругвайският нападател цитира думите на запазен в анонимност играч на Челси по повод тактиката за бавене на време на лондончани.

„Специалния“, който наскоро заяви, че публичните критики на Рой Кийн към него са само с цел да продава повече книги, остана привидно равнодушен към публикацията на Суарес.

„Още една книга“, коментира Моуриньо, свивайки рамене пред репортерите. „Книги... Четете ли ги тези кники? Аз не. На 51, може и да имам достатъчно истории, за да напиша книга, но когато си на 25? Бихте ли написали книга, когато сте дете? Не мисля, че аз бих го направил“, заяви още мениджърът на Челси.

„Имам покана да направя книга със снимки. Само 100 фотографии, които бих избрал от моята кариера и бих добавил само кратък коментар към всяка снимка. Автобиографична книга, но не книга, в която да се разправят глупости, да се критикуват хората или да се говори негативно за хора, които са присъствали в кариерата ми“, добави португалецът.

Жозе Моуриньо срещу Ливърпул

източник: Gulliver/Getty Images

Само след часове Челси ще гостува на Ливърпул на „Анфийлд“ в мач от Висшата лига, а Жозе Моуриньо очаква атакуваща игра на мърсисийдци.

„В Ливърпул са наясно, че ако загубят, ще изостанат с 15 точки. Ако това се случи още през ноември, очевидно първенството няма да свърши, но ще е много, много трудно. Ако спечелят, пък ще съкратят разликата на девет точки, което е доста различно от 15. Това е отлична мотивация за тях, така че очаквам да опитат да спечелят“, заяви още Моуриньо.

„Колкото до нас, ясно е, че програмата ни е много трудна и ако бяхме в средата на таблицата, щеше да е разбираемо. Когато напуснем „Анфийлд“, ще са минали три мача на най-тежките за игра стадиони. Точките, които печелим срещу конкурентите са много важни“, каза още старши треньорът на Челси.