Вратарят на националния отбор на Англия Джордан Пикфорд заяви, че всички в отбора подкрепят мениджъра Гарет Саутгейт, който получи куп критики заради пасивната игра на тима по време на първите му два мача от UEFA EURO 2024.

Англичаните започнаха с победа с 1:0 над Сърбия и равенство 1:1 с Дания, но в нито един от двата двубоя не убедиха, че имат реномето на фаворит за титлата. Във вторник "трите лъва" срещат Словения в последния си мач от групата.

"Всички сме зад мениджъра. Всичко, което правим на тренировка и което той ни обяснява, ни дава правилния план за мачовете. Срещу Дания не бяхме перфектни, но знаем, че има още много какво да подобрим. Освен това сме наясно, че с всеки следващ мач ще играем все по-добре, така че четири точки от първите два мача не са никак малко", каза Пикфорд.

"Обстановката в отбора е спокойна. Тук се играе турнирен футбол, така че трябва да се наслаждаваш на случващото се, докато си тук. Имаме четири точки, първи сме в групата, така че сме спокойни. Можеше да играем и по-добре, но никой досега не ни е победил. В последните два турнира, на които участвахме, отново имахме по четири точки след първите два мача, така че знаем в какво положение се намираме. Знаем, че във вторник срещу Словения трябва да играем по-добре, но няма причина да изпадаме в паника", добави още вратарят на Евертън.

"Нашата нагласа винаги е да печелим мачовете си. Това не е възможно всеки път, така че когато не можем да спечелим, гледаме да не загубим. През 2016 година Португалия направи равенства във всичките си мачове от групата и въпреки това спечели турнира. Мениджърът винаги ни казва, че във футбола имаш добри дни, имаш и лоши. За момента се справяме с напрежението в мачовете", завърши Пикфорд./ БТА