Бившият футболист на Ливърпул Луис Суарес разкритикува тактиката на Жозе Моуриньо срещу мърсисайдци в драматичния двубой между двата тима пред миналия сезон. Челси победи с 2:0, а Ливърпул така и не стигнаха до титлата в Англия.

Португалецът пък бе обвинен от Брендън Роджърс, че е „паркирал два автобуса, а не един“ пред вратата.

Суарес, който се присъедини към Барселона през лятото вярва, че методите на Моуриньо са озадачаващи, въпреки тяхната ефективност. „Всеки треньор си има методи, това не е важно да мен, но не харесвам неговия начин за бавене на време от самия старт“, пише уругвайският в автобиографията си.

„Питах се: „Защо той прави това от първата минута? И дори попитах един от неговите играчи и той ми каза: „Какво искаш да направя? Ако не изпълнявам, няма да играя повече.“ Ние играехме в къщи и равенството щеше да е добро за нас. Не очаквах Челси да играе за равен, защото им трябваше победа. За тях не беше добре да бавят времето. Така и не разбрах поведението им“, разказва още Луис Суарес.

„Ние не играхме добре, но нямаше какво повече да направим. Те се защитаваха с 10 човека. Опитвахме се да движим бързо топката, но все изникваше защитник. Трудно е, когато няма пространство за движение и времето изтичаше. Неговият затворен стил ни раздразни. Моуриньо знаеше, че ако печелят време, ние ще се разконцентрираме и няма да направим нищо“, добавя още Суарес.