Рио Фърдинанд, Джоуи Бартън и Шон Райт-Филипс са сред шестимата играчи, които напускат Куинс Парк Рейнджърс след изпадането на клуба от Висшата лига на Англия.

Заедно с тримата си тръгват още Боби Замора, Ричард Дън и Брайън Мърфи, тъй като повечето имат клаузи в договорите, според които стават свободни агенти, ако лондонският тим отново се озове в Чемпиъншип.

Очаква се и Карл Хенри да се присъедини към компанията, макар че до края на юни той има право да упражни опция, с която да удължи договора си с 12 месеца.

Рио Фърдинанд, който дойде през лятото от Манчестър Юнайтед, изигра едва 11 мача за КПР през изминалата кампанията, а тъй като в началото на май неговата съпруга Ребека почина, той на практика не бе на разположение за мениджъра Крис Рамзи. Бартън от своя страна си тръгва след 4 години с екипа на „рейнджърите“, докато Замора приключва с 3 гола в 31 мача през сезона.

КПР прави всичко възможно да задържи другата част от играчите си, като Клинт Хил и Алехандро Форлин са получили предложения за нови договори. Крис Рамзи пък вече бе назначен за постоянен треньор.