Настоящата звезда на Реал Мадрид и бивш футболист на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо е имал желание да облече екипа на друг английски тим Ливърпул през 2003-а година, вместо този на „червените дяволи“, твърди Daily Express. Когато се появила възможността за евентуално преминаване на „Анфийлд“, Роналдо все пак се отправи в посока Юнайтед, но се е надявал трансферът в Ливърпул да се осъществи.

Бившият мениджър на Ливърпул Жерар Улие е признавал в миналото, че е пропуснал възможността да осъществи подобна сделка, а е извън съмнение, че Кристиано Роналдо би допринесъл за цялостния облик на тима.

Роналдо записа 84 гола в 196 мача за Манчестър Юнайтед, а клубът го продаде за 84 милиона паунда на Реал Мадрид през 2009-а година. Португалецът спечели три титли с Юнайтед, както и Шампионската лига.

За евентуален трансфер през 2003-а година в Ливърпул, Роналдо казва: „Ливърпул е един от най-добрите отбори в Англия и би било сбъдната мечта за всеки футболист да носи екипа на клуб с такива традиции. Надявам се да отправят оферта и това би било добре и за Спортинг и за мен. Английската лига не е сред любимите ми, но е много интересна и мисля, че моят стил на игра може да пасне там. Ако един футболист има качества, той може да играе навсякъде. Ще видим какво ще се случи, а аз ще продължа да работя здраво, както и досега.“