Да попаднеш в Отбора на кръга в Премиършип си е чест, с която не всеки футболист може да се похвали. Това обаче не се отнася за 11-те герои на 17-ия кръг във Висшата лига, които с отличните си изяви през уикенда заслужиха своето място.

На вратата на Отбора на кръга е Костел Пантилимон, който бе в основата на успеха на Съндърланд в градското дерби срещу Нюкасъл.

Бранителната тройка включва Майа Йошида (Саутхемптън), реализирал гол за успеха на "светците" срещу Евертън, Пабло Сабалета, който бе солиден за Сити срещу Кристъл Палас, както и Арън Кресуел, показал отново класата си за успеха на Уест Хем над Лестър.

Халфовата линия е попълнена от играчи, отличили се с доста голове в кръга. Адам Джонсън (Съндърланд) донесе успеха в местното дерби с гол в края, Давид Силва (Манчестър Сити) реализира два за победата на "гражданите" с 3:0 над Палас. Стюърд Даунинг (Уест Хем) показа, че се наслаждава на футбол при "чуковете" и оформи крайното 2:0 срещу Лестър, а първият гол в Премиършип на Ерик Ламела (Тотнъм) донесе трите точки за "шпорите" срещу Бърнли.

Чарли Остин (КПР) нямаше как да не попадне в единайсеторката след хеттрика си за 3:2 с Уест Бромич, а партньори в атака са му Хари Кейн (Тотнъм) и Кристиан Бентеке (Астън Вила), отличили се с по едно попадение в мачовете на своите отбори съответно срещу Бърнли (2:1) и Манчестър Юнайтед (1:1).