Председателят на политическа партия „Движение 21“ Татяна Дончева заяви, че иска да види в любимия ѝ Левски това, което се случи в ЦСКА. Адвокатът на благодетеля на ЦСКА-София Гриша Ганчев уточни, че желае да има млади момчета, които да защитават „синята“ фланелка.

„Бях за Франция на Европейското. Аз харесвам този отбор отдавна, защото те имат интересен и атрактивен стил и защото от няколко години постигат добри резултати в техните юношески, младежки и детски гарнитури с интересни играчи. Бях снощи за Франция, но не съм покрусена от резултата, защото мачът бе интересен, защото смятам, че има историческа справедливост, една малка държава като нашата да спечели, след като преди това загуби финала на Европейското през 2004-а година в собствената си родина. След като не е могла да реализира на една група, много интересни играчи, които правят кариера в едни от най-големите играчи. Е, ако беше влязла онази греда за Франция, може би Франция щеше да вземе титлата. Когато един такъв отбор като португалския се влага на 100% дори за едната чест, може да бъде възнаградена“, започна Дончева.

„Исландците ми бяха много симпатични, заради духа си, защото съгласете се – толкова малка нация, без истинско футболни игрище, защото те играят на покрити терени, с колко амбиция, с колко воля...те не казаха „ние не можем това. Водят им с 5:0, но те не се отказват. Борят се до последно, за едната чест. Харесват ми такива отбори“, каза Дончева.

Запитана за темата „ЦСКА“, Дончева каза: „Аз не мога да приема, че един министър-председател може година и половина да се занимава с един футболен отбор. Първо, за да го извади от А група, защото пречи на Левски, пък Левски му бил любимият отбор, после, за да го махне от В група, защото любимите му бистришки тигри искат да влязат в Б група. После когато стана ясно, че това му създава проблеми с футболните агитки, да се измислят други формули, че чак А група да стане професионална лига. Защото няма как юридически да преодолеят юридическите проблеми, които са си създали с една-две години поръчкови решения. Добре, но все пак с юноши, с такива, онакива, ЦСКА отива на битка от позицията на получил лиценз за А група. И онзи спор, който тече кой ще наследи титлите, купите, намери в крайна сметка примиряване на несъвместимите позиции.

ЦСКА е бил ЦСКА. Бил е ЦСКА Червено знаме, ЦСКА Септемврийско знаме, Средец. В крайна сметка това бяха различни юридически лица и всяко едно от тях имаше големи успехи в европейските клубни турнири, с големи играчи – емблеми за България. Ясно е, че не е добре гранд като ЦСКА да бъде държан в долните групи, защото това означава провал на няколко футболни поколения, за сметка на по-слабо първенство. Правилата се спазват, когато произтичат от живия животи необходимостите от регулация. А не когато се кефя на някого, който трябва да наложи властта си. Синдикът Дора от Кърджали, която е завела на стадиона на ЦСКА група бивши юноши, които нямат картотека, няма лиценз за този отбор, който е в несъстоятелност, няма начин този лиценз да се получи, независимо дали ще го вземе Божков, Божкова или аз. Очевидно се правят провокации, за да бъде постигнато какво – победа на Левски над ЦСКА. Аз се засрамих, когато моят любим отбор Левски и неговият изпълнителен директор казаха, че ще напуснат А група, ако ЦСКА бъде допуснат в А група. Аз бих се гордяла, ако моят отбор иска ЦСКА да бъде в А група, за да го победи със 7:0, ако ли не с 3:0“.

„Сега Левски били първо пред поканване на Люпко Петрович – моите уважения Люпко е голям треньор, но в достатъчно напреднали години. Сега преди шампионата още не се били изяснили кое ръководството, кой ще им е спонсор, не се вижда да се правят трансфери на играчи. Виждат се трансфери, в които играят играчи за по два три мача. Аз не искам да виждам това за моя любим отбор, аз искам в моя любим отбор да стане това, което стана в ЦСКА – да се виждат юноши, младежи, които са произлезли от него да казват „Ние искаме да защитим името на нашия отбор, независимо, че първата година може да не се борим за първите места, може да не сме и в тройката“. Тогава бих отишла на мач. Но да виждам онзи нахъсан отбор, който иска да става европейски отбор, а не които искат служебно някой да им даде първенството“.

„Стискам палци за мача с Марибор. На това дередже излизаме срещу Марибор, за да се претеглим колко можем“, завърши Дончева.