Битката в българската А група се подновява с нови три срещи от 15-я кръг. Литекс посреща Ботев Пловдив в една от най-интересните срещи за деня. Двубоят е от 17.30 часа в Ловеч и може да го проследите на живо в Gong.bg, по телевизия Диема и в ефира на Дарик радио, както и в интернет платформата Play.gong.bg.

Ботев няма да може разчита на контузения си защитник Пламен Николов, а заради травма на коляното двубоя с ловчанлии ще пропусне и халфът Горан Галешич.

„Мачът с Ботев е много, много важен за нас“, пък заяви старши треньорът на Литекс Красимир Балъков още след поражението от Берое в предишния кръг. Само една точка дели двата тима във временното класиране, като Литекс е на пета позиция с 22 точки, а Ботев е шести с 21 точки в актива си.

Ботев

източник: Gong.bg, Георги Димитров

От 14.30 часа играят Марек срещу Черно море и Славия срещу Локомотив София. Двама мача също можете да следите в секцията Директно на Gong.bg.

Спорът за върха в класирането продължава утре с мачовете на водачите. Лидерът във временното подреждане ЦСКА гостува в неделя от 13 часа на Хасково, а от 18.30 часа, също в неделя, шампионите от Лудогорец посрещат Локомотив Пловдив.

„Червените“ имат 33 точки в актива си -5 повече от разградчани, които са с 28.

След изиграването на първия двубой от 15-я кръг в петък вечер, в който Берое победи като гост Левски с 1:0, на трета позиция е отборът от Стара Загора с 27 точки, а „сините“ са четвърти с 24.