Отборите на Белгия и Венецуела записаха първи победи на Световното първенство по волейбол за мъже в Полша, след пораженията в първия кръг. Белгия победи Пуерто Рико с 3:0 гейма, а Венецуела се справи с Камерун с 3:1 гейма.

Белгия вече е с актив 1 победи и 1 загуба, след поражението от САЩ на старта на шампионата. Днес в група D срещу Пуерто Рико белгийците победиха с 3:0, а в отделните части резултатът бе 25:19, 25:17 и 25:20 точки. Белгия показа превъзходство в целия мач и не се притесни от мнозинството пуерторикански фенове в Краков. В следващия си двубой белгийците излизат срещу Италия на 4-и септември.

Пуерто Рико пък вече инкасира втора загуба след поражението от Франция и очаква САЩ в следващия си двубой на Световното.

Пуерто Рико волейбол

източник: FIVB.org

Във Вроцлав Венецуела се справи с Камерун с 3:1 гейма, в отделните части с 25:22, 25:21, 31:33 и 25:14. След драматичия трети гейм, Венецуела не остави съмнения в успеха си с категоричен четвърти гейм, спечелен на 14 точки в група А. За Венецуела последния успех на Световно бе през 2006-а година, когато победи Иран с 3:1 гейма. Камерун пък за последно победи на Световно през 2010-а, когато надви Австралия.

Венецуела

източник: FIVB.org

Венецуелците вече са с актив 1-1, след поражението от Аржентина в първия си мач от шампионата Полша, а в следващия си двубой излизат срещу домакина Полша. За Камерун следващото препятствие е Аржентина, а националният тим е с актив 0-2, след загубата от Австралия в първия кръг.

Венецуела

източник: FIVB.org