Волейболистите на Русия на практика се класираха за следващата фаза на Световното първенство в Полша. "Сборная" записа седмата си поредна победа на шампионата и само чудо може да я изхвърли от третата групова фаза. 

Един от фаворитите за отличието се справи с 3:1 срещу Куба и вече има 14 точки в актива си. В отделните части резултатът беше 25:18, 23:25, 25:15 и 25:19 в полза на победителите и те взеха пълните три точки. 

Отново звездното трио Николай Павлов - Дмитрий Мусерски - Дмитрий Илиних се оказа големият коз на руснаците. Първият завърши и с най-много точки -17, докато другите двама добавиха по 16. 

Мусерски обаче отново беше истински стълб на блокада и рядко пропускаше да забие топката в противниковата половина. Той имаше цели 66% успеваемост в атака, а и направи 4 блокади, което отказа пъргавите кубинци. 

Всъщност, волейболистите от карибския остров показаха воля за победа само във втората част, която и записаха на своя сметка. В другото време руснаците бяха пълни господари на случващото се на игрището и логично се поздравиха с успеха. 

Така Русия почти 100% ще играе в третата групова фаза, докато кубинците, подобно на българския национален отбор, си стягат багажа рано-рано и ще доиграят двубоите до краяна тази фаза само за честта си.