Волейболистите на Иран продължават да изумяват с изявите си на Световното първенство. В поредната им жертва се превърнаха аржентинците, които отнесоха тежка загуба с 0:3 (15:25, 23:25, 16:25). 

Азиатците имаха четирима играчи, които направо съсипаха противника си. Амир Гафур забоде 17 точки, от които 4 успешни блокади. В истинска стена за южноамериканците обаче се превърна Сайед Мохамад Мусави Ераги, който направи 7 блока от 9 опита и показа страхотна успеваемост в атака с общо 16 точки. 

Моджтаба Мирзаджанпур също беше безпощаден с 14 точки, а от начален сервис "пирони" в противниковото поле ковеше Фархед Гаеми, който заби 4 аса, а направи общо 9 точки. Техните изяви се оказаха непреодолима преграда за аржентинците, за които единствен Хосе Луис Гонсалес се представи на ниво и заби 11 точки. 

Иначе мачът протече под диктовката на иранците. В първия гейм те дръпнаха рано, като методично увеличаваха преднината си. Тя достигна седем точки при второто техническо прекъсване, а до края набъбна на 10, за да бъде затворена частта при 25:15. 

Аржентинците показаха доста по-концентрирана игра във втората част, в която резултатът се движеше точка за точка. Дори южноамериканците дръпнаха при 18:15, но допуснаха срив, който беше използван от противника за обрат и в крайна сметка Иран поведе с 2:0 след 25:23. 

В третата част азиатците се забавляваха и не оставиха нищо на случайността. Те взеха гейма при 25:16 и се поздравиха с пълните три точки от този двубой. Благодарение на това, Иран вече е с 11 точки и завърза интригата в група Е. Аржентина остава с 3 точки и на практика се лиши от възможността да се класира за следващата фаза.