Съставите на Германия и Иран си осигуриха място във втората фаза на Световното първенство по волейбол в Полша. Германия се справи с Финландия с 3:1 гейма в група В и с третата си победа до момента на шампионата, стигна до Топ 16. Немците заемат втората позиция във временното класиране в група Б с 9 точки, колкото има и Бразилия, но от три мача.

Срещу Финландия немският национален тим взе първия гейм с 25:20 точки, но загуби втория с 19:25. Най-драматичен бе третият гейм, който завърши при резултат 26:24 точки за Германия, чийто състав затвори мача с успех в четвъртия гейм с 25:19 точки. Със 17 точки за успеха се отчете Денис Калиберда.

В група D Иран записа трета победа и класиране във втората фаза, след победа с 3:1 над Белгия. Така иранците излязоха на второто място в групата, след Франция, а белгийците ще гонят успех именно срещу французите в следващия си мач в неделя.

Иран спечели първите два гейма срещу Белгия с 25:23 и 25:15, но загуби третия с 21:25. В четвъртия обаче иранците надделяха с 25:20 и с това стигнаха до успеха в четвъртия си двубой на Световното първенство в Полша.