Мъжкият национален отбор по волейбол на България ще има последни две проверки на родна земя преди Европейското първенство 2017 в Полша.

Националите ще срещнат водения от Пламен Константинов тим на Локомотив (Новосибирск), като двубоите ще бъдат на 18 и 19 август (петък и събота) в Двореца на културата и спорта във Варна.

Спечелилият бронзовите медали в руската Суперлига тим също е на подготовка в морската ни столица. Двата приятелски мача са закрити, съобщи официалният сайт на родната централа.
 
След втория спаринг срещу Локомотив, който е от 15:00 часа волейболистите ще поемат към София. В неделя те ще имат почивка.

В понеделник, 21 август, Пламен Константинов ще проведе последното занимание с националите в столицата. На 22 август (вторник) рано сутринта волейболистите заминават за Полша. През уикенда селекционерът ще определи окончателния състав от 14 волейболисти за Евроволей.
 
България е в група С на Европейското първенство 2017 заедно с Русия, Словения и Испания, а двубоите са в полския град Краков.

Първият мач на волейболистите ни е срещу Русия на 24 август, втората среща е е срещу Испания на 26 август, като груповата фаза завършва с мач срище Словения на 28 август.