Националният отбор по волейбол на България свърши своето в последния си мач от груповата фаза на Европейското първенство и победи Словения. Но все още остана неяснота около бъдещия път на "лъвовете" в надпреварата заради неизвестните развръзки от последните битки по-късно през вечерта. 

България намлати здраво финалиста от Евроволей 2015

Е, тези въпросителни вече отпаднаха. Нашите момчета завършиха втори в групата си, като пред тях е само големият фаворит Русия. "Сборная" подпечата лидерската позиция с погром над Испания с 3:0 и така директно се класира за четвъртфиналите. 

България не можа да разгадае ребуса Русия на старта на Евроволей

За българите остана допълнително препятствие на осминафиналите, като вече е ясно кое ще е то. Това е Финландия, който завърши на третото място в своята Група А. Битката ще е на 30 август от 21:30 часа българско време. Тази развръзка стана възможна, след като домакините Полша победиха Естония с 3:0 в последния си мач в групата. 

България имаше ядове, но угаси "ла фурия" на Евроволей 2017

Така се избегна възможността за въртележка в тази група, която можеше дори да прати нашите момчета да играят с "дружина полска". Това обаче можеше да се случи само при сензация и загуба на домакините от балтийския отбор, което не се случи. 

Константинов доволен от чистата победа на Евроволей

След изясняването на осминафиналните препятствия, пред България се открива пътят и за четвъртфинал, ако скандинавският съперник бъде преодолян. Там момчетата на Пламен Константинов биха срещнали директно класиралия се за тази фаза тим на Сърбия. 

Волейболистите в битка със Словения довечера

Впоследствие този поток предлага евентуален полуфинал с победителя от четвъртфинална битка между Германия и този, който се класира от осминафиналния сблъсък между действащия европейски шампион Франция и Чехия. 

Ето и всички осминафинални сблъсъци на Европейското първенство по волейбол: 

30 август, 18:30 часа: Полша - Словения

30 август, 18:30 часа: Италия - Турция

30 август, 21:30 часа: България - Финландия

30 август, 21:30 часа: Франция - Чехия

Четвъртфинални сблъсъци: 

31 август, 18:30 часа: Сърбия - България/Финландия

31 август, 18:30 часа: Германия - Франция/Чехия

31 август, 21:30 часа: Русия - Полша/Словения

31 август, 21:30 часа: Белгия - Италия/Турция

Полуфинални сблъсъци: 

2 септември: Сърбия/България/Финландия - Германия/Франция/Чехия

2 септември: Русия/Полша/Словения - Белгия/Италия/Турция

Финал, 3 септември, 21:30 часа