Волейболният национал на България Теди Салпаров коментира, че отборът ни има шансове срещу Сърбия на четвъртфиналите на Евроволей 2017. Либерото заяви, че едно от предимствата пред „трикольорите“ е мястото, където ще се играе двубоят - „Таурон Арена“ в Краков, Полша.

„Продължаваме напред. Предстои ни тежък мач, но ние имаме нашите шансове. Нашият плюс е, че от началото на турнира играем в тази зала „Таурон Арена“. Това ще нашето предимство“, заяви Салпаров.

На свой ред, Цветан Соколов добави след успеха над Финландия с 3:1 гейма: „Сервисът е най-добрата защита. С качествата ни на блока може да направим голяма разлика. Днес мисля, че бяхме доста притеснени. В началото видях, че някои неща не се получават както трябва“.

„Специално на сервис се опитахме да не допускаме грешки и стана точно обратното, ние не опитахме да бием сервиса, който можем. След това опитахме и не станаха нещата. Когато при нас сервисът върви, на другите им е трудно. Подготвяме се за Сърбия, отбор на топ ниво. Ще видим колко е твърд характерът им, а може да успеем да ги пречупим“, коментира Ники Николов.