Капитанът на женския национален отбор по волейбол Елица Василева се изказа доста остро по адрес на селекционера на тима Иван Сеферинов след прибирането на състава от Европейското първенство.

Василева откровено заяви, че отборът не е получил достатъчно „помощ от пейката“, визирайки именно Сеферинов.

„Определено това не беше представянето, което заслужавахме за труда, който ние момичетата положихме една за друга в това време в последните две години. Жалко е, че не успяхме да стигнем там докъдето ни се искаше“, коментира тя на Летище София.

„Мачът с Германия беше продължение от предишните двубои, в които не поддържахме едно ниво на игра. Винаги имахме един отличен гейм, а след това слаб такъв. С това непостоянство на европейско първенство не можеш да спечелиш дори и срещу отбор като германия, който на останалите тимове е доста по-слаб.“

„Смятам, че колкото и добри състезателки да имаме като индивидуалности, като единици, реално в мачовете, в които успяхме го направихме заради това, че играхме като отбор. Отдавна сме заедно, отдавна играем една за друга, достатъчно опитни сме и сме много силни състезателки. Това обаче, което ни липсва е някаква помощ. Европейското първенство не е просто един турнир, на който да се бориш за някоя друга победа. Ние без помощ отвън не можем да направим нищо повече. Говоря за една намеса от пейката, която би помогнала. Да се дадат указания, които, колкото и да сме опитни като състезателки, ни липсваха“, допълни Елица Василева.