Повече от очаквано - Русия стигна полуфиналите на Европейското първенство по волейбол. "Сборная" отвя без особени затруднения препятствието си на четвъртфиналите Словения и вече е в Топ 4 на надпреварата. 

България гони победа и полуфинал срещу Сърбия

Руснаците взеха мача с 3:0 и така продължават без загубен гейм в турнира в Полша. В отделните части те надделяха над съперника си с 25:17, 25:19 и 25:19, като нямаха затруднения в нито един момент до мача в постигането на успеха. 

Чехия детронира Франция на Евроволей 2017

Това беше втора победа на Русия над този съперник в турнира. Двата тима бяха в групата на България, като и тогава "сборная" победи с 3:0, но имаше доста повече затруднения и битката беше далеч по-завързана. 

Промяна в началния час на България – Сърбия

Иначе словенците вече хвърлиха една бомба в турнира и отстраниха Полша на осминафиналите, но не успяха да продължат по-наред от Топ 8. На Европейското първенство в България преди две години те играха финал, който загубиха от Франция. 

Без милост: България е в Топ 8 на Евроволей

Така руснаците вече чакат опонента си в полуфиналите. Там те ще срещнат победителя от двубоя между Белгия и Италия, които спорят помежду си по-късно в четвъртък вечерта. Полуфиналите са в събота.