България се класира директно за Евроволей 2019

България срещу Бразилия в Световната лига по волейбол<strong> източник: LAP.bg, Ивайло Борисов</strong>

България срещу Бразилия в Световната лига по волейбол източник: LAP.bg, Ивайло Борисов

Волейболистките на България се класираха директно за следващото Европейско първенство през 2019 година при жените. Националките ни завършиха на девета позиция в крайното класиране на настоящия шампионат в Азербайджан и Грузия, което им дава право за директна квота.

За Евро 2019 настъпиха промени във формата, като броят на участниците бе увеличен от 16 на 24 тима. Домакините също вече са повече, като шампионатът ще бъде проведен в четири страни едновременно. Регламентът предвижда първите дванадесет да продължат на Евро 2019, като от тях се изваждат домакините. Като организатори на Европейското първенство през 2019 година са утвърдени: Турция, Чехия, Унгария и Полша.

От тях само Унгария е извън дванадесетицата на настоящия шампионат, като това означава, че право за класиране за следващото първенство получават първите единадесет отбора.

Ето всички класирали се отбори директно за Евро 2019: Домакини: Турция, Чехия, Унгария и Полша Другите са: Русия, Сърбия, Италия, Холандия, Беларус, Азербайджан, Германия (от осмицата), България (от плейофите). 

Свързани материали

  • Христина Русева е номер 1 на блок  на Евро 2017 по волейбол Христина Русева е номер 1 на блок на Евро 2017 по волейбол
  • Събитие на седмицата: Победите на волейболистките Събитие на седмицата: Победите на волейболистките
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
волейбол България Женски национален отбор по волейбол

Евроволей 2017