След две петсетови победи на Европейското първенство по волейбол за жени, българският национален отбор допусна първа загуба след нова петсетова драма срещу Русия - 25:21, 20:25, 25:23, 21:25, 13:15.

"Лъвиците" със сигурност ще съжаляват много за пропуснатия шанс, защото изиграха чудесен мач и изглеждаха много близо до победата, която щеше да ги класира на първо място в група С и да им осигури директно място на четвъртфиналите на Европейското.

Момичетата на Иван Сеферинов обаче пропуснаха аванс и в четвъртия, и в петия гейм.

Така след драматичното поражение България завърши на второ място в групата и ще трябва да играе плейоф за влизане в топ 8. В него с третия в група А, който ще бъде един измежду Полша и Германия. Мачът ще бъде в сряда в Баку.

Първият гейм срещу Русия премина сравнително равностойно, но "лъвиците" имаха леко предимство и в края стигнаха до успеха след 25:21.

В началото на втората част обаче рускините поеха инициативата и нямаха проблеми да изравнят след 25:20.

Третата част бе много равностойна, но в нейния край момичетата на Иван Сеферинов бяха по-съсредоточени и след 25:23 се доближиха на един гейм от успеха.

Четвъртият гейм започна перфектно с няколко последователни "български" точки. За съжаление обаче Русия успя да се върне в мача и след 25:21 вкара мача в решителен тайбрек.

В първата му половина авансът бе за България. След 7:4 обаче серия от две лоши посрещания доведе до 7:7, а Русия поведе за първи път за 11:10. При 14:13 последва ново лошо българско посрещане и така съперникът успя да се възползва от първия си мачбол.

Най-резултатна в мача бе Елица Василева с 25 точки. 13 добави Христина Русева. За рускините над всички бе Татяна Кошелева с 23 точки, а с 18 се отчете Ирина Заряжко-Корольова.