„Направихме доста добра подготовка. Аз лично се чувствам доста добре, а и отборът работи доста добре. Отиваме на Европейското с голямо желание да покажем нашата игра и да се забавляваме. Имаше един спад в играта ми в Световната лига, но имах 13 дни почивка и в момента се чувствам много добре”, коментира националът Цветан Соколов преди заминаването на волейболистите на Европейското първенство в Полша.

Константинов с две промени в състава за Европейското

„Имах възможност да се възстановя от някои болежки. Готов съм лично според мен. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на отбора. Но една птичка не може да направи пролет. Ние сме отбор.  В момента всеки разчита на всеки – така се става отбор. Трябва да излезем и да играем на максимум срещу всички”, добави Соколов.

Константинов казва дали остава след Европейското

Пламен Константинов: Виждам по-добър колектив и вяра

Националният ни отбор заминава за Полша на утре, 22 август в ранната утрин. 

България е в група С на Европейското първенство, заедно с Русия, Словения и Испания, а двубоите са в полския град Краков.

Първият мач на волейболистите ни е срещу Русия на 24 август, втората среща е е срещу Испания на 26 август, като груповата фаза завършва с мач срещу Словения на 28 август.

„Не всеки ден се ходи на Европейско. Имахме достатъчно време след Лигата да си починем. Мисля, че отборът ще стои много по-добре, отколкото в Световната лига. Има някои здравословни проблеми. Не са фрапантни и ще стиснат зъби”, заяви либерото Теодор Салпаров на днешната открита тренировка на националите.

„Шансовете срещу Русия са 70:30 в тяхна полза. Винаги е било така. Много тежки мачове се получават. За последно ги бихме в Лигата. Ще бъдат с целия си арсенал. Тежко ще е, но вярвам, че имаме сили да бием всеки един отбор. Видно е, че можем да играем със силните отбори, но постоянството ни ни пречи”, коментира Салпаров и добави:

„Не знам колко четвърти места имаме. Все четвърто място. Но да бъде реалисти – да стигнем до финалната четворка ще е много трудно.”