Селекционерът на националния отбор по волейбол за жени Иван Сеферинов коментира представянето на тима на Европейското първенство. Тимът ни завърши на 9-о място в крайното класиране, след като загуби срещата с Германия с 2:3 гейма и отпадна от борбата.

"Целия състав може само да съжаляват, че можеше да се доберем до финална четворка, както играхме добре в първите 3 мача, така в 4-ия мач го изиграхме лошо, не успяхме да се справим по най-добрият начин, играхме на приливи и отливи, малко не ни стигна в мача с Русия, за да бъдем пети, този отбор можеше повече", коментира селекционерът Иван Сеферинов.

"Отбрът играе на приливи и отливи, в един гейм играем отлично, в следващия гейм правим грешки и съперниците ни тръгват с 5-6 точки аванс, разпределителките ни трябваше да бъдат много по-внимателни, за да потърсят най-добрата нападателка, а не да допускаме по пет-шест точки за съперника, основното, което ни попречи, самите момичета в мача с Германия не бяха така силно убедени, че трябва да играят, а не да мислят за мача с Азербайджан. Има фрапиращи неща в нашата игра, ще анализираме нещата", допълни той.

"Целта беше топ 8, момичетата съжаляват за това класиране, този отбор можеше да постигне ужасно много", завърши изказването си Сеферинов.