Петър Илиев спечели надпреварата при начинаещите в Първия вечерен турнир на ИТЛ за 2019 година. На финала в спортен комплекс „Дема“ той се наложи категорично с 4:1, 4:1 над Стамен Стаменов. Това беше вторият турнир на Петър в най-голямата аматьорска лига в България, а сега му предстои да мери сили с противниците от горната категория – средно напреднали.

Въпреки категоричния резултат мачът за титлата беше оспорван и интересен. И двамата играчи започнаха срещата притеснени, но Петър се справи по-добре с психическото напрежение в първия си финал. След 1:1 в първия сет той взе подаванията си и проби съперника за 4:1. Вторият сет отново започна с размяна на геймове и 1:1, но Петър беше по-спокоен, а ударите му – по-прецизни. Така той спечели и втория сет с 4:1 гейма и записа първата си титла в ИТЛ.

  • Противникът ми беше левичар, което малко ме затрудни, но се справих – коментира Петър Илиев. – Играх отбранителен тенис и изчаквах грешките на Стамен, разчитах главно на форхенда си. Във втория сет се отпуснах и играта ми тръгна по-добре. Впечатлен съм от Интерактив тенис и от положително настроените хора, които играят в лигата. Най-хубавото е, че всеки път се изправяш срещу различен тенисист, не го познаваш, не знаеш каква е стратегията му и трябва да се справяш на място. Вече се записах за следващия турнир, категория 250 и в понеделник започвам в тенис клуб „18.82“.

От Интерактив тенис записват за Втория вечерен турнир, категории ИТЛ 250 и 500. Крайният срок за влизане в схемата при средно напредналите е 1 февруари, а мачовете започват на 4 февруари. Желаещите да се включат при напредналите могат да го направят до 8 февруари, а надпреварата стартира на 11 февруари. Повече подробности може да намерите тук.