Турнирът в Лос Кабос винаги е привличал едни от най-добрите тенисисти на планетата. Сега, за първа година, надпреварата от категория  ATP 250 ще се проведе през февруари, нещо, което изглежда напълно логично, с оглед на факта, че веднага след това, следва и силният турнир в Акапулко, където участие е заявил и Григор Димитров.

В Лос Кабос между 19 и 24 февруари ще видим едни от топ имената в световния тенис. Схемата се оглавява от световния номер 6, Александър Зверев, за когото това ще бъде първа поява след драматичната загуба в полуфиналите на Откритото първенство на Австралия от Даниил Медведев. Втори поставен е имащият сериозни проблеми, Холгер Руне, като мнозина обвиняват датчанина, че едва ли не сам си е виновен за раздялата си с Борис Бекер, а задълбочаването на кризата при младока ясно се видя и в Ротердам през тази седмица.

В надпреварата ще видим още и имена като Стефанос Циципас, Алекс Де Минор, Каспер Рууд, Роман Сафюлин, все по-добре играещият австралиец, Джордан Томпсън, както и британеца, на когото се възлагат много надежди, Джак Дрейпър. Уайлд кард получи Диего Шварцман, но формата на аржентинеца е много далеч от най-добрите му дни. Все пак, между 19 и 24 февруари, ще видим някои от големите имена в света на тениса, а като основни фаворити за трофея, определено могат да бъдат считани Саша Зверев и Циципас, който пък от своя страна, със сигурност ще търси силно представяне и добър резултат