Въпреки че Матео Беретини загуби мача за трофея в Щутгарт, италианецът изпрати една много позитивна седмица. С достигането си до финала в немския град, 28-годишният тенисист напомни за най-добрите си дни, като по пътя към последния двубой, той успя да се справи с имена като Денис Шаповалов и Лоренцо Мусети.

Джак Дрейпър обаче се оказа непреодолимо предизвикателство за бившия номер 6, макар че Беретини спечели първия сет. С чудесното си представяне през отминалата седмица, бившият финалист от Уимбълдън прогресира с 30 места в световната ранглиста, и от днес е под номер 65 в класацията на  ATP. 

След поражението си от Дрейпър,  Матео не скри разочарованието си от пропуснатата възможност да завоюва трета титла в Щутгарт, но обобщи цялостното си представяне през седмицата като много добро.

„Съжалявам, че не успях да спечеля. Тази загуба определено ще боли доста време, но смятам, че Джак съвсем заслужено спечели титлата и вярвам, че той тепърва ще покорява още нови върхове. Искаше ми се отново да вдигна трофея, но трябва да приема загубата си и да продължа напред. Изпращам много позитивна седмица изпълнена с хубави победи и чудесни мачове и това би трябвало да повиши увереността ми. През сезона дотук, имам 9 победи и 3 поражения, което също е добър показател за мен и трябва да се старая да се изкачвам в ранглистата. Благодаря на всички за подкрепата и се надявам, че ще успея да бъда постоянен и да продължа със силните си изяви“, каза Беретини