Камерън Нори е далеч от най-добрата си форма. През сезона британецът е записал 14 победи и 13 поражения и определено не показва тениса, който го отведе до топ 10 на световния елит.

Сега, Нори, който също така е известен и със своите футболни пристрастия към английския Нюкасъл, сподели своите очаквания преди третия за годината турнир от „шлема“. Бившият номер 8  достигна до полуфиналите на Уимбълдън през 2022 година, като е твърдо решен да стигне далеч и в тазгодишното издание на надпреварата.

„Зная, че не се представям никак добре и позицията ми в ранглистата е доста разочароваща за мен. Опитвам да не мисля много много за слабите  резултати, защото това по никакъв начин няма да  помогне и само ще вкара допълнително напрежение. Уимбълдън е възможност да преобърна сезона си, така виждам нещата и смятам, че мога да се справя с предизвикателствата. Сигурен съм, че хората ще ме подкрепят във всеки мач, но е важно аз да покажа най-добрия си тенис и да съумея да стартирам с няколко хубави победи.  Пределно мотивиран съм да достигна до крайните фази на турнира, а защо не и да повторя постижението си от 2022 година, когато играх полуфинал. Мисля, че никой не желае да се изправи срещу мен още на старта и силно се надявам, че ще зарадвам своите сънародници със силно представяне на свещената трева“, каза Нори.