През миналата седмица Джак Дрейпър спечели първата си титла на ниво ATP. На финала в Щутгарт той победи Матео Беретини и се изкачи на 31-ото място в световната ранглиста. 22-годишният тенисист вече е ракета номер 1 на Великобритания, а утре ще се изправи срещу Карлос Алкарас във втория кръг на турнира „Куинс“. 
 
Преди сблъсъка със световния №2, треньорът на Дрейпър - Уейн Ферейра изрази увереност в бляскавото бъдеще на младока.
 
„В края на миналата година, когато приключих работата си с Франсис Тиафо, реших, че е време за ново предизвикателство. Гледах Джак няколко пъти в последователни турнири и реших да се свържа с неговия екип. Успях да се срещна с част от щаба му и проведохме няколко разговора. Бях твърдо решен, че искам да работя с Дрейпър и да помогна за неговото развитие. За щастие, нещата се случиха, а това, което  се получава на корта към днешна дата, е повече от обещаващо. 
 
Смятам, че скоро той ще пробие в топ 10 на световния елит. Не бива да се бърза обаче и ще е добре да се внимава с очакванията, защото стъпките трябва да се правят една по една, без да се вкарва излишно напрежение. Моето мнение е, че Джак Дрейпър ще постигне още много в световния тенис и всички ще трябва да се съобразяват с него“, каза Ферейра.