Милош Раонич няма да участва директно в основната схема на Уимбълдън. Това стана ясно, след като организаторите обявиха тенисистите, които ще получат Уайлд кард за третата надпревара от „големия шлем“, стартираща на 1 юли.

Добрата новина за канадеца е, че  той играе повече мачове напоследък, но сега бившият номер 3 ще трябва да намери друг начин, за да участва на Уимбълдън. Почти сигурно е, че опитният тенисист ще трябва да премине през квалификациите на турнира, нещо, което едва ли много се харесва на мощно- сервиращия Раонич. Същата е съдбата обаче и на друг бивш номер 3, Доминик Тийм, който ще опита да премине през пресявките, за да намери място в основната схема.

По-рано през седмицата, Милош Раонич постави рекорд за най-много асове в двубой 2 от 3 сета, като за успеха си срещу Камерън Нори на турнира в „Куинс“, реализира цели 47 аса. В последствие, участието на 33-годишния състезател в Лондон приключи след поражение от Тейлър Фриц във втория кръг на престижната надпревара. Все още не е ясно, дали сегашният номер 186 ще реши да участва в квалификациите на Уимбълдън, но поне към днешна дата, Раонич няма друга алтернатива, ако желае да се появи още веднъж на „свещената трева“.