Вторият в световната ранглиста по тенис Карлос Алкарас се изказа срещу новото правило за времето между сервисите, което беше изпробвано през тази седмица на турнира а трева в Лондон. 

Испанецът, който в началото на юли ще започне защитата на титлата си на "Уимбълдън", вчера отпадна изненадващо във втория кръг на надпреварата в "Куинс Клъб" след поражение от представителя на домакините Джак Дрейпър с 6:7(3), 3:6.

Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) въведе правилото за 25-те секунди, за да се намали времето между точките, но часовникът, отчитащ това, досега се включваше, след като главният съдия обяви промяната в резултата. С нововъведението през тази седмица се тества възможността за допълнително съкращаване, като хронометърът започва да работи почти веднага след края на разиграването.

Алкарас заяви, че е разговарял с рефера на стола Мохамед Лахяни по този въпрос и е изразил притесненията си. 

"Той ми обясни, че това е ново правило. След приключването на точката, часовникът се включва. Но мисля, че това е лошо за играчите. Например, когато завършиш разиграване на мрежата, няма да остане време дори да поискаш топки. Не казвам да отидеш да си вземеш кърпа или да се забавиш по някакъв друг начин. Имам чувството, че наистина времето не стига дори да вземеш нови топки", заяви испанецът.   

"Лудост е. Просто набързо искаш топките и дори нямаш време да ги тупнеш няколко пъти преди сервиса. Не съм изпитвал подобно нещо досега. Непрекъснато трябва да бързаш. Ако разиграването е дълго или излезеш на мрежата, просто нямаш избор за нищо друго, освен да изтичаш и веднага да изпълниш нов сервис", добави той.

Той възнамерява да обсъди този въпрос с управата на АТП.

"Все още не съм говорил, но ще го направя", каза испанецът.  /БТА