Сезонът на трева започна още миналата седмица с турнирите в Щутгарт и Хертогенбош. Джак Дрейпър спечели първата си титла в германския град след битка с финалиста на Уимбълдън 2021 Матео Беретини. Турнирът в Холандия пък бе спечелен от Алекс Де Минор, който надви Себастиян Корда във финалния сблъсък.

По-голямата част от звездите на световния тенис елит, включително и Григор, си взеха почивка след Ролан Гарос и ще стартират на новата настилка през тази седмица. Българинът вече се класира за втория кръг след бърза победа над Адриан Манарино, а днес в игра ще видим Карлос Алкарас, Яник Синер и Александър Зверев.

Испанецът Алкарас започва срещу Федерико Серундоло на турнира в Куинс, като мачът се очаква да започне не преди 16:15 часа българско време. При победа шампионът от Ролан Гарос може да се изправи срещу Джак Дрейпър, който се намира в страхотна форма след титлата си в Щутгарт. Карлос е поставен под номер 1 в турнира и се намира в частта на Григор, като двамата могат да се срещнат чак на полуфиналите. Испанецът спечели турнира през миналата година, а след това и Уимбълдън след 5-сетов трилър срещу Новак Джокович, което кара мнозина да го определят като основен фаворит в сезона на трева.

Яник Синер, който оглави световната ранглиста след Ролан Гарос, ще започне похода си на тревната настилка срещу Талон Грийкспоор в немския град Хале. Мачът трябва да започне не преди 14:30 часа българско време, като при победа италианеца ще се изправи срещу Фабиан Морожан. В неговата половина са още Стефанос Циципас и Данийл Медведев, които Синер може да срещне съответно на ¼ и ½ финалите, а в другата половина е финалистът от Ролан Гарос – Александър Зверев. През мината година Яник стигна до ¼ финалите в Хале и ½ на Уимбълдън и предвид страхотната му форма от началото на сезона определено е един от фаворитите и на тази настилка.

Александър Зверев пък ще стартира срещу Оскар Оте в Хале, като мачът се очаква на преди 17:00 часа българско време. При победа Саша ще се изправи срещу Лоренцо Сонего, а на ½ финалите може да се оформи сблъсък със световния номер 9 – Хуберт Хуркач, а при евентаулен финал – един измежду Синер, Медведев и Циципас. През миналата година Зверев достигна до ½ финалите в Хале и загуби в 3-ти кръг на Уимбълдън от Беретини, но германецът многократно е доказвал, че не трябва да бъде отписван.