Най-добрият сръбски тенисист Новак Джокович, който отстрани безапелационно световния номер 1 Роджър Федерер на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия заяви, че е щастлив от представянето си и уверен преди финалния сблъсък с другата сензация на надпреварата – французина Жо-Вилфред Тсонга.

- Много е сложно да опиша как се чувствам, просто показах всичко на корта. Наистина е невероятно, че победих в три сета. Не очаквах да остана близо до него през цялото време. Очевидно публиката очакваше да имам върхове и спадове, защото той има толкова много опит във важни мачове. Изключително съм доволен от представянето си днес”, сподели Ноле пред телевизионния канал Евроспорт веднага след срещата.

- Изглеждаше сякаш следваш един перфектен план и успя да се противопоставиш на Федерер повече от всеки друг.

- Ами, всеки път като играеш срещу него научаваш нещо ново. Опитах се да следвам тактиката си и да съм положително настроен, а не нервен. Вярно, че изпитах и лоши емоции, раздразнение, но това е спортът. Доволен съм как се справих с напрежението днес.

- Показа изключително силен сервис днес. Работил си над сервиса си или ставаш по-силен?

- Ами, като ме погледнете не бихте казали, че ставам по силен, но – да, работих върху доста елементи включително сервиса, който е много важен и в бъдеще ще продължавам да работя върху това.

- Какво очакваш от финала, където ще се изправиш срещу Жо-Вилфред Тсонга?

- Определено ще е доста интересно да се види. Хубаво е да видиш нови тенисисти за изпъкват и да играят на финала на Откритото първенство на Австралия. Никой не е очаквал подобен финал на старта на турнира, но ние си го заслужихме с показаното през целия турнир и съм доста уверен за финала.