Димитър Кутровски бе наказан за 15 месеца след положителна проба за забранената субстанция "метилхексанамин", дадена по време на ATP турнира в Сан Хосе, но санкцията изтича само след месец - на 14 май 2013 г.

Дими, който живее и тренира в САЩ, ще се завърне на корта в България на серията фючърси с награден фонд $10,000, организирани от БФТ. “Изключително съм развълнуван, току що си купих самолетен билет за България. Нямам търпение да започна отново да играя", написа Кутровски във Фейсбук.

Първият от серията турнири в България започва на 13 май в Пловдив, но на него Дими няма да може да участва, тъй като има право отново да играе на 14 май - ден след старта на състезанието. През следващата седмица във Варна (на 20 май) стартира втория фючърс и именно там ще е завръщането на Димитър Кутровски.

"От БФТ ще помогнем на Дими, осигурявайки му WC", коментира за TennisKafe президентът на БФТ Стефан Цветков. Причината Дими да получи уайлд кард за основната схема е, че в момента няма класиране в ранглистата и за да си спести участие в квалификациите, има нужда именно от такава, пише tenniskafe.com.

По предварителна програма Кутровски ще участва на двата фючърса във Варна и София, започващи съответно на  20 и 27 май, а след това в Бургас (17 юни), Стара Загора (24 юни), Хасково (1 юли) и Пловдив (8 юли).