Пьотр Нестеров постигна втора поредна страхотна победа на сингъл на турнира по тенис на клей от сериите ATP Challenger 50 в Добрич с награден фонд 36 900 евро. Надпреварата се провежда при отлични условия и организация на кортовете на ТК „Изида".

Пьотр Нестеров, участващ с „уайлд кард", разгроми във втория кръг с 6:2, 6:1 №337 в световната ранглиста Николас Санчес Искиердо (Испания). Срещата продължи 105 минути. В първия кръг Нестеров елиминира с 6:0, 7:6(3) №297 в света Чезар Крецу (Румъния).

Българинът поведе с 4:0 по пътя към успеха в първия сет срещу Искиердо, а във втория спечели три поредни гейма от 1:1 до 4:1.

За успеха си Нестеров заработи 8 точки за световната ранглиста, а на четвъртфиналите той ще играе срещу победителя от мача между Иван Гахов от Русия и Валерио Албоян от Аржентина

Преди малко пък започна срещата Александър Донски от втория кръг на сингъл срещу №329 в света Хуан Батиста Торес от Аржентина. Квалификантът Донски направи обрат и елиминира в първия кръг на основната схема с 4:6, 6:1, 6:4 №364 в световната ранглиста Якопо Беретини от Италия (брат на Матео Беретини).

По-късно днес петима българи ще започнат участието в турнира на двойки.

Поставените под №1 в схемата Александър Донски и Луис Брито (Бразилия) ще играят в първия кръг срещу Виктор Киров и Марцел Жиелински (Полша).

Динко Динев и Николай Неделчев ще стартират срещу французите Артюр Геа и Габриел Дебрю.

Антъни Генов и Владислав Орлов (Украйна) ще играят срещу Ишай Олиел (Израел) и Робертс Щромбахс (Латвия).