След около 3 месеца извън кортовете, Камерън Нори направи своето завръщане в тура на надпреварата в Стокхолм. И макар че първият мач на британеца след продължително отсъствие завърши с поражение от сърбина Миомир Кецманович, Нори признава, че е напълно готов отново да даде всичко за тениса.

Бившият номер 8 се надява, че тепърва ще съумее да натрупа игрови ритъм и скоро ще започне да побеждава регулярно на корта.

„Ако аз самият съм очаквал, че след 3 месеца отсъствие, ще се завърна, и ще спечеля лесно още първия си мач, това би било голяма заблуда. Съвсем логично беше да се стигне до загуба, защото тепърва навлизам в ритъм и ще трябва да изиграя повече мачове до края на сезона, за да може да се върна към официалните двубои. Определено тенисът ми липсваше и в началото смятах, че контузията ми не е толкова сериозна. В последствие обаче нещата изглеждаха по съвсем различен начин и пропуснах големи турнири, за което съжалявам, тъй като всеки желае да играе на толкова значими форуми като Олимпийските игри и Откритото първенство на САЩ. Може би предимството за мен е, че успях да си почина известно време и да прекарам време с приятелката ми, нещо, което не се беше случвало отдавна заради постоянните пътувания всяка седмица. Сега най-важното е да играя официални мачове и вярвам, че съвсем скоро ще дойдат и победите, които определено са ми нужни, за да вървя напред“, каза Нори.