Българските тенисистки Ива Иванова и Росица Денчева постигнаха значителен успех, класирайки се за осминафиналите на сингъл при девойките на Откритото първенство на Великобритания.

Поставената под №16 Ива Иванова демонстрира отлична игра и победи Рейна Гото от Япония с резултат 6:4, 6:2. За място на четвъртфиналите Иванова ще се изправи срещу третата поставена и финалистка от Australian Open Емерсън Джоунс от Австралия. Интересното е, че на полуфиналите в Австралия Иванова загуби от Джоунс с резултат 4:6, 1:6, което прави предстоящия двубой още по-очакван.

Росица Денчева също постигна важна победа, елиминирайки поставената под №8 Мингъ Сю от Великобритания с резултат 6:3, 7:6(3). Срещата започна вчера и беше прекъсната при резултат 5:2 в полза на българката. Днес Денчева завърши първия сет с 6:3, а във втората част се стигна до оспорвана борба. След размяна на пробиви в първите четири гейма до 2:2, при 4:5 Денчева спаси три сетбола и достигна до тайбрек. В тайбрека българката поведе с 4-0 точки и завърши със 7-3.

На осминафиналите Денчева ще се изправи срещу Соня Женихова от Германия, което обещава нов вълнуващ двубой за младата ни надежда.