Дирк Геркенс ще се посвети изцяло на работата си като директор „Програмиране, продукция и рекламни продажби“ на United Media

United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, днес обяви назначаването на Стефана Здравкова като главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп, считано от 13 май 2022 година.  

Нова Броудкастинг Груп е най-голямата мултиплатформена медийна и технологична компания в България и е част от медийното подразделение на United Group – United Media, което оперира в 8 държави с 5 национални телевизионни канала, повече от 50 платени телевизионни програми, успешно дигитално портфолио от 28 уеб портала, 8 печатни медии, в т. ч. вестници и списания, както и 5 радиостанции.

Назначаваното на Стефана ще позволи на Дирк Геркенс, който от ноември 2021 година успешно управляваше компанията в качеството на главен изпълнителен директор, да се посвети изцяло на работата си като директор „Програмиране, продукция и рекламни продажби“ на United Media. Той остава свързан с Нова Броудкастинг Груп като председател на управляващия борд.

Като лидер на дигиталната трансформация на цялата група през последните три години, Стефана заемаше поста изпълнителен директор на една от водещите медийни дигитални компании в България - Нет Инфо. Продължаващият растеж на основните дигитални продукти abv.bg и nova.bg е сред многобройните й постижения. В допълнение, тя успешно разви и приложи иновативна стратегия за сайтове с намерение за покупка, едновременно с въвеждането на нови рекламни продукти и партньорства в продажбите. Това я отличава като ключова фигура в дигиталната трансформация на Нова Броудкастинг Груп.

Изявен професионалист, с дълбоки познания за медийната среда и убеден привърженик на иновациите като основен двигател за успеха, Стефана Здравкова има доказан опит за изграждане и утвърждаване на отлични екипи – важен елемент за конкурентните корпорации в днешния бързо променящ се световен пазар. Тя винаги е работила за най-иновативните компании в съответните бизнес сфери. Преди да се присъедини към Нет Инфо, е била директор за България на eMAG от 2016 до декември 2018 година. Професионалната й биография включва още мениджърски позиции в големи мултинационални компании като  XEROX, Siemens Mobile, Logitech & Toshiba Europe.

„Приветстваме Стефана в новата й роля, отчитайки приноса й досега за постигане на целите на компанията. Уверена съм, че в постоянно променящия се дигитален свят, експертизата на Стефана в тази сфера ще бъде ключова за бъдещото развитие на нашите медии, тъй като всички ние живеем в ерата на видео съдържанието, което широко се консумира на дигитални платформи. В допълнение, нашият нов главен изпълнителен директор ще бъде базиран в София, което, заедно със стратегическото й мислене и отличния опит в изпълнението на сложни и предизвикателни проекти, ще допринесе за дългосрочното планиране и постоянния растеж на компанията“ – заяви Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group.

„Щастлива съм да поема новата позиция и, заедно с екипа на Нова Броудкастинг Груп, да продължим и надградим фантастичната работа, благодарение на която ще запазим лидерската позиция на компанията в България“ – каза Стефана Здравкова.

За United Group

Базираната в Холандия United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. United Group има най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите най-атрактивния избор на телевизионно съдържание от цял свят. Значителните инвестиции в цифрова инфраструктура, съдържание и технологии гарантират високото качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите световни инвестиционни компании.

За повече информация, посетете:  https://united.group