Европа има своя нов футболен шампион, а българчетата от Lidl Kids Team могат да се похвалят, че му донесоха късмет. Испания успя да пребори Англия с 2:1 в Берлин и стана единственият отбор с четири титли на европейски първенства. Именно тимът на  "Ла Фурия" беше изведен на терена от българските деца талисмани по време на полуфинала в Мюнхен и те наистина му донесоха късмет както срещу Франция, така и срещу “трите лъва”. Девет от българчетата бяха избрани на случаен принцип с томбола през април, организирана от Lidl като официален глобален партньор на Европейското първенство 2024. Компанията даде тази възможност и на децата на своите служители, като две от тях, също избрани на случаен принцип, се присъединиха към отбора на талисманите - жест, подчертаващ значението, което компанията отдава на грижата към своите служители.

Единадесетте хлапета, които се докоснаха до новите еврошампиони, като преди това успяха да разгледат редица забележителности, разказват за новите приятелства и за емоциите от преживяното. Представяме ви първите шест.

Никола, който изведе на терена играч номер едно на UEFA EURO 2024

На полуфинала в Мюнхен седемгодишният Никола хваща за ръката Родри, футболистът, който впоследствие беше избран за играч номер едно на първенството.

Lidl Kids Team

източник: личен архив

От думите му става ясно, че децата са имали репетиция преди излизането на терена, но без футболистите. “Не ги бяхме виждали до самото излизане. Когато дойдоха, малко ме беше срам, но Родри ме хвана за ръка и излязохме на терена, където беше много шумно, но красиво”, спомня си той.

По време на това невероятно футболно приключение Никола е с баща си, който е част от голямото семейство на Лидл България и работи като продавач касиер. Той сравнява емоцията да види сина си да излиза пред 66 000 души с деня, в който акушерката го подава за първи път в ръцете му. “Благодаря на всички в Lidl, които ни помогнаха и подкрепяха в Германия, както и на хората, които са теглили томболата!”, казва той, силно развълнуван все още от преживяното.

Малката Александра донесе късмет на Хесус Навас

За малката Али това е било първото пътуване със самолет и първото участие на такова голямо събитие. Тя обаче е толкова щастлива и доволна, че иска отново да преживее всичко. Многото хора на стадиона и силният шум малко са я изплашили, но пък не спира да разказва с вълнение, че всички футболисти са я поздравили.

Lidl Kids Team

източник: личен архив

Даниел, който хвана за ръка Фабиан Руис

Шестгодишният Дани все още не може да опише емоциите си освен с думата "яко!". На терена извежда Фабиан Руис. Силно впечатление са му направили френските фенове и бил на седмото небе, че в тунела са получили поздрав и от любимия му Мбапе.

Lidl Kids Team

източник: личен архив

За мен лично всичко беше вълнуващо - нещо, което се случва веднъж в живота. Най-запомнящ е разбира се моментът, в който децата излязоха ръка за ръка със световни звезди. Благодаря на Лидл България за предоставената възможност, за цялостната организация”, споделя майката на Дани, която е младши зам.-мениджър на филиал в Lidl.

Юлиан, който излезе на терена с Алваро Мората

Юлиан още се вълнува при спомена за момента, в който излиза на терена, хванал за ръка Алваро Мората. Казва, че атмосферата и стадионът са нещо, което няма да забрави никога. Малкият талисман е доволен и от срещата с останалите деца от Lidl Kids Team, защото всички вече са приятели.

Lidl Kids Team

източник: личен архив

Николай и футболистът с номер 14 Лапорт

За Николай изживяването в Мюнхен също е било невероятно забавно. “Правихме много различни неща, посетихме интересни места, ходихме и в зоологическата градина. Имаше специална стая за нас в хотела и на стадиона, в която да се забавляваме. Получихме и топка от Европейското първенство и други хубави сувенири за спомен”, разказва детето.

Определя като много приятен моментът на извеждане на испанския национален отбор на терена. “Докато чакахме в стаята се запознахме и получихме автограф от футболиста Клод Макелеле. После се бяхме наредили в тунела и чакахме да дойдат футболистите. Първо минаха резервите и ни поздравиха. След това дойдоха и титулярите и ни хванаха за ръка. Най-забавно беше, че и Мбапе също ни даде пет”, споделя Николай.

Lidl Kids Team

източник: личен архив

 „Да видиш детето си на терена пред 66 хиляди зрители и още милиони пред телевизионния екран, а освен това и любимият ти отбор да победи - това е спомен и емоция за цял живот!”, разказва баща му.

Кристиан донесе късмет на Кукурея

Запомнящо се е преживяното в Мюнхен и за Кристиан. Момчето е силно впечатлено от футболните звезди, както и от хилядите фенове. Емоциите, които е изпитал, както и новите приятели, които среща, са най-ценното от тези дни.

Излизането на децата на стадиона заедно с най-добрите футболисти в Европа към настоящия момент, както и вълнението за нас, родителите, е нещо, което е трудно да се опише”, казва майка му.

С международната си програма Lidl Kids Team смарт дискаунтърът отново показа, че независимо дали става дума за възможно най-добрите цени или за предоставяне на достъп до един от най-големите футболни турнири, Lidl се грижи за своите клиенти.

Втората част може да видите тук.