Остават броени дни до едно от най-значимите събития в световния спорт – Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж. Със своите исторически забележителности и новаторски дух градът на светлините е идеалната сцена за едно от най-големите спортни представления, което ще събере спортисти и фенове от цял свят. Туристите ще се наслаждават също на красотата и историята на Париж, като посетят музеи и дворци, хапнат от типичните за Франция кроасани и се насладят на чаша френско вино. За да осигури приятно преживяване на Олимпиадата, Visa играе ключова роля в осигуряването на безпроблемни и сигурни платежни решения за всички, които посещават градовете-домакини.

От 1986 г. насам, Visa въвежда нови платежни решения на Олимпийските игри. От иновативни технологии за разплащане до персонализирани преживявания в областта на дигиталната търговия, Visa променя начина, по който зрителите и потребителите взаимодействат по време на Олимпиадата. В Париж 2024 технологичният гигант ще продължи тази традиция, като предложи многоканална дигитална програма за включване на малки и средни предприятия, която ще им предостави необходимата платежна инфраструктура за ефективна работа и разширяване на обхвата на техния бизнес както във Франция, така и извън нея.

Париж 2024 ще влезе в историята не само със своите спортни постижения, но и като първата в историята климатично позитивна Олимпиада. Visa и Олимпийските и Параолимпийските игри ще докажат, че опазването на околната среда и иновациите вървят ръка за ръка. Както жителите на Франция, така и чуждестранните посетители ще могат да пътуват безпроблемно с градски транспорт. Целта е да се намалят натоварването на пътищата и броят на индивидуалните транспортни средства.

„С гордост можем да кажем, че Visa не само предлага иновации в плащанията, но и активно подкрепя усилията за устойчиво развитие. Интегрирането на безконтактни плащания в обществените транспортни системи на градовете-домакини е важна стъпка към осигуряване на удобство и сигурност. Вярваме, че тези технологии не само улесняват ежедневието, но и помагат за намаляване на въглеродните емисии“, каза Красимира Райчева, мениджър на Visa България.

Лион, един от основните градове-домакини на Олимпийските игри, вече предлага модерни решения за градски транспорт благодарение на Visa. Безконтактните плащания са въведени във всички превозни средства - автобуси, трамваи, метро и въжени линии. Това нововъведение позволява на посетителите и жителите на града да закупят билети бързо и лесно, без да чакат на опашка или да се питат как работи билетната система.

Visa стимулира потребителското поведение към използването на дигитални разплащания, които допринасят за намаляването на въглеродните емисии. С тази цел компанията - лидер в дигиталните разплащания, предлага на своите картодържатели специална промоция. Всеки, който направи поне 15 плащания с карта Visa врамките на един месец, има шанс да участва в теглене за електрически велосипеди, игрални конзоли и парични награди.