Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева и отборът ни се прибраха в София от Европейското първенство в Будапеща. Грациите ни се представиха много силно в унгарската столица и спечелиха 4 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала. При завръщането в България Раева предупреди, че Олимпийските игри в Париж ще бъдат коренно различно състезание и нашите националки не трябва да се залъгват, защото „конкуренцията не спи“.
 
„Много се радвам, но съм много притеснена след един такъв голям успех. Затова ще бъда два пъти по-строга, два пъти повече ще изисквам от тях и от треньорите. Още в Будапеща направихме бърз анализ. Има някои неща, които трябва да пипнем, не толкова да променим, но трябва да им обърнем внимание.
 
Много сме щастливи. Момичетата бяха много добре подготвени, успяха да се мобилизират и да си свършат работата“, каза Раева на Летище София.
 
„Тези успехи в никакъв случай не трябва да успокояват състезатели и треньори. Олимпийските игри са съвсем различно състезание, европейското вече е в историята. Сигурна съм, че съперниците ни ще вземат мерки.
 
Сега ще имаме два дни почивка, след което започваме да работим за Олимпийските игри. Конкуренцията е много силна и не спи. Ще бъдат много тежки Олимпийски игри“, каза още Раева.