Пламена Миткова завърши на седмо място във финала в скока на Европейското първенство по лека атлетика в Рим, след като постигна личен рекорд от 6.80 метра и се приближи само на 6 сантиметра до олимпийския норматив. Европейската титла заслужи олимпийската и световна шампионка Малайка Михамбо със 7.22 м.

 „Не знам какво да кажа. Доволна съм от факта, че отново си подобрих личното постижение и това ще ми помогне за класиране за олимпиадата, но и за другите стартове, които ми предстоят. Надявам се, че и в тях ще успея да подобря това си постижение“, заяви Митков след скока на дължина.

„Чувствах се спокойна. Първият ми опит се провали - тръгнах да бягам много бързо и може би не го усетих, че ще се получи и го отказах. За следващия бях по-спокойна. Събрах се и го направих. Със сигурност очаквах дългият скок да е силен, както и останалите дисциплини преди това“, продължи Миткова.

„Сега ми предстои един турнир и после държавното първенство във Велико Търново и се надявам, че на мой терен ще си направя ново лично, а защо не и норматив за олимпиадата (б.а. - 8,68 м). Всички български атлети в Рим се представихме добре и смятам, че тепърва ни очакват още по-силни резултати“, завърши Пламена Миткова.