Изключителен успех беляза 14-ият турнир по петанк на Френско-българската търговска и индустриална камара, който се проведе в София. Френският дух превзе Докторската градина, а 151 участници премериха сили в атрактивното състезание.

Директорът на Френско-българската търговска и индустриална камара Весела Тодорова-Мозеттиг разкри в интервю за Gong.bg, че основната цел на надпреварата, освен забавлението, е и създаването на контакти между френски и български компании.

Много съм щастлива, че много отбори се записаха. Тази година имаме рекорден брой участници - 51 отбора, 151 играчи и 200 гости на 15 терена. Смятам, че с годините сме си изградили имидж на добри организатори на спортен турнир, въпреки че сме търговска камара. Нашата основна цел е създаването на контакти между фирмите, но тук е една страхотна платформа за контакти между френски и български компании“, сподели Весела Тодорова-Мозеттиг.

По време на спортния ден бяха беше направена демонстрация по петанк, запознаване с още два спорта, свързани с Франция - ръгби и савате, както и ателие по йога.

Божидар Кожухаров: Нямах стратегия, спомних си за моя баща

Имаме всякаква спортна програма, петанк, което е традиционен френски спорт. Правим така, че всяка година да е по-интересно. Тази година имаме прецизна стрелба, ателие и турнир. И други два спорта, ръгби и савате, които са много френски. Имаме подкрепата на посолството на Франция, където ще се проведе церемонията по награждаването“, допълни още Весела Тодорова-Мозеттиг.

Винаги, тези, които имат добри качества, са фаворити. Отборите, които са били фаворити в миналите издания са ни фаворити. Но аз много харесвам новите играчи, които се осмеляват. Хвърлят се в голямата вода и има много изненади“, уточни още директорът на Френско-българската търговска и индустриална камара.

Тази година имаме утешителен турнир, който е за загубилите. И виждаме, че успехът е огромен, така че можем да направим така, че турнирът да бъде още по-интересен през следващата година. Каним всички българи да се научат да играят петанк“, завърши Весела Тодорова-Мозеттиг.