Божидар Кожухаров, победител в 14-ото издание на турнира по петанк на Френско-българската търговска и индустриална камара, сподели за Gong.bg, че не е имал специална стратегия за успех. Онова, което го е водило напред, е бил заветът на неговия баща.

Младият състезател спечели златния медал заедно с двама свои съотборници, с които успяха да победят всички по пътя си.

Отборът на победителите се справи с високата конкуренция на състезанието, което се проведе в столичната Докторска градина. Рекорден брой участници се включиха в тазгодишното издание – 151 състезатели.

Весела Тодорова-Мозеттиг: Регистрирахме рекорден брой участници в турнира по петанк

По-скоро знам, че мога и още. И знам, че всички бяха достойни за финал. Нямаше стратегия, просто гледах да се фокусирам и да бъда точен. Сърцето ми щеше да изскочи, трябва да се справя с това. Овладях го, просто си спомних за баща ми, който почина преди 4 години и той ми казваше никога да не се отказвам и каквото и да става да продължавам напред, защото мога“, разкри Божидар Кожухаров.

Младият и много талантлив състезател сподели още как се е запалил по петанк.

Както видяхте не е за изнервени хора, за хора, които непременно трябва да спечелят, тя е за вътрешен мир и спокойствие“, завърши Божидар Кожухаров.

Неговият съотборник Жером Кован, който също се окичи със златен медал, сподели, че съвсем отскоро практикува този спорт.

Не съм очаквал да спечеля, но сега съм много щастлив. Финалът беше много оспорван. Търся моя колега, той е много добър и заради него спечелихме. Играя от година, много ми е приятно, особено в подобно време, с много хора“, каза Жером Кован.