Юсеин Болт може да е осемкратен олимпийски шампион, но не е застрахован от контузии, когато реши да смени спорта. Спринтьорът получи травма по време на благотворителния футболен мач Soccer Aid.

Срещата се проведе на стадион "Стамфорд Бридж" в Лондон. Болт влезе в игра в ролята на централен защитник за Отбора на света срещу тима на Англия. Атлетът обаче се контузи, докато се опитваше да спре атака на противника.

37-годишният ямаец бе изнесен от терена на носилка. По-късно той обяви в социалните мрежи, че е със скъсано ахилесово сухожилие.

Мачът завърши при резултат 6:3 в полза на англичаните.

Бившият спринтьор от Ямайка е смятан за най-великия спринтьор на всички времена. Той е световен рекордьор на 100 метра, 200 метра и щафета 4х100 метра. Осемкратният олимпийски златен медалист е единственият спринтьор, който печели олимпийски титли на 100 м и 200 м на три последователни Олимпийски игри (2008, 2012 и 2016 г.).

В благотворителния мач отборът на Англия включваше звезди като Джо Коул, Джак Уилшър, Тео Уолкът, Гари Кейхил с треньори Франк Лампард, Хари Реднап, певецът Роби Уилямс и други.
За отбора на света се състезаваха Петър Чех, Алесандро дел Пиеро, Роберто Карлос, Еден Азар, лекоатлетът Юсейн Болт с треньорски щаб Маурисио Почетино и Роби Кийн.

Олимпиадата във Франция очаква своя нов крал в спринтовите дисциплини. Игрите ще се проведат в Париж от 26 юли до 11 август 2024 година.